Tidigare utställningar

The Garden Party – Samtida svensk skulptur

2 juni – 25 september 2016

I Thielska Galleriets park visas under sommaren skulpturutställningen The Garden Party – samtida svensk skulptur med åtta konstnärer: Ebba Bohlin, Cecilia Edefalk, Charlotte Gyllenhammar, Rami Khoury, Albin Looström Joakim Ojanen, Bella Rune och Elisabeth Westerlund. Flera av verken är nyproducerade och aldrig tidigare visade för publik.

The Garden Party – samtida svensk skulptur utgår från mecenaten och konstsamlaren Ernest Thiels stora gästfrihet och kärlek till konsten. Han fyllde inte bara sitt bländvita palats med konst utan var också mån om att ge parken ett konstnärligt uttryck. I parken finns idag verk av skulptörer som Auguste Rodin, Gustav Vigeland och Johan Tobias Sergel.

Men hur hade det sett ut om Ernest Thiel levt idag?
Vilka konstnärer hade han bjudit in?

De tre gästcuratorerna Anna Kleberg, Amelie Edlund och Maja Kölqvist (trion Kamarade) har funderat över dessa frågor och med sin utställning The Garden Party – samtida svensk skulptur vill de skapa en levande dialog mellan äldre och samtida skulptur i parken.

Utställningen är en fortsättning på Thielska Galleriets satsning på parken som självklart utställningsrum. Hösten 2015 bjöds AKAY och arkitekten Frederic Eklöf in att uppföra ett jakttorn kring Rodins skulptur Skuggan med anledning av utställningen Ernest Thiels känsla för naturen: jakt, konst och affärer.

Artist Talk och specialvisningar (fri entré).

Lördag 12 juni kl. 13.00
Visning av The Garden Party med curatorerna Amelie Edlund, Anna Kleberg och Maja Kölqvist (Kamarade).

Lördag 19 juni kl. 13.00
Visning av The Garden Party med curatorerna Amelie Edlund, Anna Kleberg och Maja Kölqvist (Kamarade).

Torsdag 18 augusti kl. 18.00
Artist Talk. Hör konstnärerna tala om sina verk.
Samtalsledare: Sophie Allgårdh, intendent Thielska Galleriet

Söndag 11 september kl. 14.00
Sophie Allgårdh, intendent på Thielska Galleriet, samtalar med konstnärerna i The Garden Party.

Torsdag 22 september kl. 18.00
After Work i parken med Kamarade (Amelie Edlund, Anna Kleberg och Maja Kölqvist), som berättar om tankarna bakom utställningen.

Söndag 25 september kl. 14.00
Specialvisning av Sophie Allgårdh, intendent på Thielska Galleriet.

Varmt välkomna!

Mer skulptur på Djurgården i sommar
Djurgården är i sommar ett givet utflyktsmål för en nyfiken och konstintresserad publik. Vid sidan av utställningen i Thielska Galleriets park visar Liljevalchs konsthall Döden – en utställning om livet på begravningsplatsen i Galärvarvsparken (4 juni–4 september). Kungliga Djurgårdens förvaltning arrangerar tillsammans med Galleri Andersson/Sandström en utställning med fem monumentala skulpturer av den brittiske konstnären Tony Cragg (5 juni–28 oktober).

Joakim Ojanen, Den inre kretsen, 2016, ett av de verk som premiärvisas i Thielska Galleriets park med start 2 juni 2016.

Joakim Ojanen, Den inre kretsen, 2016