Barn och skolvisningar

Miljön på Thielska Galleriet erbjuder en unik möjlighet att komma nära inpå sekelskiftets kultur, både när det gäller historia, konst och tänkande. Huset uppfördes för finansmannen Ernest Thiel, en viktig aktör i industrialiseringens Sverige, och hans familj. Väggarna är fyllda med nationalromantikens och symbolismens konst av exempelvis Carl Larsson, Bruno Liljefors och Edvard Munch. Här umgicks de även med författare och tänkare som Hjalmar Söderberg, Verner von Heidenstam och Ellen Key. Thiel anammade Friedrich Nietzsches tänkande, och filosofens dödsmask finns att se i ett av tornrummen.

För högstadie- och gymnasieklasser erbjuder Thielska Galleriet visningar i en miljö där läroböckernas namn faktiskt levde och verkade, och ger en fördjupad bild av tiden. Konstanalys kombineras med kulturhistoria och möjligheter att fördjupa teman kring tidens litteratur och filosofi.

För låg- och mellanstadieklasser upptäcker vi Thielska Galleriet tillsammans och talar om huset och allt som finns på väggarna. Varför samlar man på konst, egentligen? Målningar av vilda djur, stämningsfulla landskap, porträtt och sagoliknande figurer tittar vi närmare på och pratar om motiven. Ju mer man tittar, desto mer ser man!

Hör gärna av er med särskilda önskemål om inriktning.

Priser

  • Vardagar under öppettid: 1000 kr per skolklass (max 30 elever 0-18 år)
  • Helger under öppettid: 1500 kr

Komvux, Universitet, Konstskola

  • Vardagar under öppettid: 1200 kr + entré

Språktillägg: 500 kr

Bokning av visningar
Samuel Smith
08-6621610 (tel. tid mån, tis och tors kl 10-16)
samuel.smith@thielskagalleriet.se