Tidigare utställningar

Cecilia Ömalm Krajcikova – Nocturne I/ Denderah

19 oktober – 2 december 2012

Ett undersökande av historiska och arkitektoniska fragment. En planlösning från ett flera tusen år gammalt egyptiskt tempel med dolda gravkammare, heliga rum med rituella betydelser. På en yta av närmare 500 m2 skär ett intensivt blågrönt ljus genom markens kuperade terräng. Skoningslöst tecknar den sin historia utan hänsyn till det nutida. När mörkret faller aktiveras verket och konturerna av rum och kammare framträder och öppnar upp för besökaren att stiga in i en fiktiv ljusteckning.

Obs, verket framträder helt endast vid skymning. Parken hålls öppen tisdag – söndag fram till 21.00 under utställningstiden.

Cecilia Ömalm Krajcikova, f. 1974, arbetar i sin konst med foto, digital collageteknik, med installation och skulptur. Hon finns representerad på såväl Moderna Museet som i offentliga miljöer genom Statens konstråd och Stockholm konst. 2010-2012 erhöll hon Stockholms Stads Ateljéstipendium med motiveringen .. ”för sin förmåga att med intrikata förskjutningar i proportioner och perspektiv skapa en värld som suggestivt pendlar mellan det fantastiska och förbjudna, det levande och döda. Med sina verk påtalar Ömalm Krajcikova i praktik hur bearbetningar – bildliga och rumsliga – kan leda till en ovisshet som återuppväcker och återföder det förflutna i stor konst.”

Tack till vår medproducent Stockholm konst samt till ljuskonsult Anna Bergström, Studio Stenfors och konstelever vid Viktor Rydbergs Gymnasium.