Fulltecknat: Gunnar Kaj om att iscensätta med levande och tryckta blommor

Föreläsningen är fulltecknad.

"Jag vill att det ska blomma året om"

Välkommen till en kväll med blomsterkonstnären Gunnar Kaj som berättar om sin iscensättning av utställningen Systrarna Jobs – keramik och textil. Mönsterglädje och blomsterkonst (23 feb–2 juni 2019).

På Thielska har Gunnar Kaj skapat miljöer där där keramik och textilier möter växtlighet, den utställningsestetik som blivit hans signum. I föreläsningen kommer han att tala om utställningsformen som konstart och om sitt eget långa kärleksförhållande till systrarnas konstnärskap. Han kommer att visa exempel från sina många utställningar i slott och trädgårdar runtom i Sverige.

I likhet med Lisbet Jobs och Gocken Jobs har Gunnar Kaj sina rötter i Dalarna där mönstren med de vilda blommorna ur den svenska floran är en lokal stolthet och en självklarhet. Med målet att föra ut och visa fram systrarnas mönster för en större och yngre publik var han en av de tre som under några år på 1980- och 90-talen ägde och drev Jobsbutiken i Gamla Stan.

Om Gunnar Kaj
Utbildad vid Konstfackskolan. Författare till flera böcker om konsten att använda och arrangera blommor. I 14 år ansvarade han för blomsterarrangemangen vid Nobelbanketten. Många minns hans grönskande scenografi till Thielska Galleriets utställning Konstnärlig blomstring. Art Nouveau från Rörstrand 1895–1920 för ett par år sedan.

Ordinarie entréavgift gäller till denna föreläsning.

Föranmälan 
info@thielskagalleriet.se

Om du får  förhinder, vänligen meddela vår info-adress, då vi har många intresserade på reservlistan