Workshop för vuxna. Skulptera i lera och dekorera med färg

En kreativ kväll på Thielska! Kom ensam eller samla dina bästa vänner.

Välkommen att tillsammans med fyra inspirerande lärarstudenter på Konstfacks gymnasielärarutbildning i bild och design skulptera i lera och måla med engober* och/eller dekorfärger. Lärarna finns där för att uppmuntra, ge tips och förmedla sina kunskaper.

Vi börjar med en guidad visning av utställningen Konstnärlig blomstring. Art nouveau från Rörstrand 1895–1920. De rikt dekorerade kärlen och vaserna är inlånade av Markus Dimdal, som korades till Årets samlare på Antikmässan tidigare i år. Utställningen är iscensatt med levande växter av Gunnar Kaj, som i många år ansvarade för blomsterarrangemangen på Nobelfesten.

Efter visningen samlas vi i Bankirens badrum där vi gör formtagningar i lera eller skulpterar fritt. Du har även möjlighet att låta bränna och glasera ditt föremål på Konstfack (ingen extra kostnad för detta). Vi ombesörjer transporten. Föremålet kan du sedan hämta på Thielska Galleriet under ordinarie öppettid.

* Engobe=lerslamning. Engobering är en mycket tidig dekoreringsteknik, känd redan från Antikens Egypten.
Max 12 personer i gruppen

Kostnad: 500 kr/person (Endast föranmälan och förskottsbetalning
Bankgiro 5905-3827

Detta ingår: Fri entré till samlingarna och utställningen, material, handledning, bränning.

Producent Sophie Allgårdh
sophie.allgardh@thielskagalleriet.se
0708-45 60 87

Kom gärna i god tid före workshopen så hinner du se samlingarna med nordisk sekelskifteskonst och även besöka Café Monika Ahlberg.