Konsert med pianisten Anna Strååt

Förköp biljett (begränsat antal platser)

Välkommen till en musikalisk afton med konsertpianisten Anna Strååt. Konserten äger rum i Salongen, ett rum med nordisk konst från sekelskiftet 1900 i originalinredning från tiden. Verk av bland andra Schumann, Beethoven och Mozart.

OM ANNA STRÅÅT
Utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm och vid Musikkonservatoriet i Winterthur, Schweiz, för Christoph Lieske, elev och assistent till Hans Leygraf. Efter debutkonserten på Nybrokajen 11 i Stockholm har hon konserterat som solist och kammarmusiker i Sverige och internationellt i Paris, Rom, Buenos Aires, Zürich, Reykjavik, Helsingfors med flera städer. Anna är även pianopedagog.

PRESENTATÖR
Sophie Allgårdh, intendent Thielska Galleriet.

OTTO SJÖBERG OCH POESINS "NIKE"
Genom sin släkt har Anna Strååt nära band med Thielska Galleriet och kulturhistorien kring sekelskiftet 1900. Hennes mormors pappa, bataljonsveterinären Otto Sjöberg, var Thielska Galleriets byggmästare. Hennes mormors mor Anna Sjöberg, bästa väninna med Signe Maria Thiel, är omskriven som den vackra "Nike" i Oscar Levertins poesi.

VISAS I MUSEET

  • Den rosade utställningen "Nästan där" med den samtida fotokonstnären Maria Friberg
  • Nordisk konst i världsklass från sekelskiftet 1900 med namn som Carl Larsson, Bruno Liljefors, Edvard Munch och Anders Zorn
  • Söderbergrummet med nya donationer
  • Skulpturpark

PRIS
Ordinarie vuxen: 160 kr
Pensionär/Studerande/ Medlem i vänföreningen: 130 kr
Inklusive museets utställningar

FÖRKÖP DIN BILJETT

OBS! Antalet biljetter är begränsat till 55 personer.

MAT OCH DRYCK
Café Monika Ahlberg håller denna dag öppet till kl 18. Bordsbokning – vänligen mejla cafemonikaahlberg@gmail.com