SLUTSÅLT. Möt konstnären Carl Johan De Geer i samtal om nya strategier i konsten

Evenemanget är slutsålt.

Förköp biljett på Tickster

Carl Johan De Geers färgsprakande utställning Den stora missuppfattningen på Thielska Galleriet rosas av pressen och publiken. Nu har du möjlighet att möta konstnären i ett exklusivt samtal i Salongen med Sophie Allgårdh, intendent på Thielska Galleriet.

Vilka är Carl Johan De Geers drivkrafter idag? Vilka vägval står han inför? Har konsten olika uppgifter i olika tider – i krig respektive fred? Carl Johan De Geer återkommer ofta till sin och 68-generationens massiva missbedömning, övertygelsen om att världen kunde förändras med poppiga färger och fantasieggande mönster. Efter denna självrannsakan, hur opererar konsten idag? Har han själv ändrat strategi? Vilka möjligheter har konstnären att vara en världsförbättrare?

Carl Johan De Geer (f. 1938) är en mångsidig konstnär. I sju decennier har han med skärpa och humor utforskat omvärlden genom film, fotografi, textil, måleri, grafik, scenografi och litteratur. Nu fyller han snart 85 år, men ser ingen anledning att skruva ner ambitionsnivån eller slå av på takten. Två nya utställningar är inbokade och fler böcker väntar på att bli skrivna. Samtalet kommer att kretsa kring hans konstnärskap i stort och inte specifikt om utställningen och speciella textilmönster.

Vänligen visa up biljetten för entrévärdarna vid ankomst. Biljetten kan vara i utskriven eller elektronisk form.

Ingår
Fri entré till museet och skulpturparken från kl 12:00. I museet visar vi utställningen Carl Johan De Geer – den stora missuppfattningen med ett flertal av De Geers mest hyllade textilier och installationer. I de stora gallerisalarna visas nordisk konst med namn som Carl Larsson, Anders Zorn, Bruno Liljefors, Edvard Munch och Eugène Jansson.

Samtalet på scen spelas in av UR, Sveriges utbildningsradio. Kom i god tid

Café och restaurang
Café Monika Ahlberg håller öppet kl 12–18 denna dag. Kalla och varma rätter. Kaffe med hembakt. Vinrättigheter.

Förköp biljett på Tickster här