Upplev julstämning på Thielska

Välkommen till julstämning på Thielska Galleriet!

I vår museibutik tipsar vi om julklappar och gå-bort-presenter inför stundande helger: Den vackra antologin om Thielska Galleriet (Langenskiölds förlag), väldoftande tvålar, paraply med design av konstnären Karin Larsson, anteckningsböcker, kylskåpsmagneter och brickor med motiv från samlingarna, Carl Johan De Geers handtryckta textilier, kuddfodral och necessärer. I butiken finner du också flera av författaren Hjalmar Söderbergs älskade romaner och noveller. Hjalmar Söderberg var Ernest Thiels mest trofaste vän och bodde periodvis på Thielska Galleriet.

Café Monika Ahlberg har dukat upp med hemmagjorda marmelader, julsenap, julgotter, oljor och inläggningar. Specialpris på boken Monikas Jul med "alla recept du behöver inför julen". I restaurangen serveras jultallrik för stora och små samt kaffe och hembakt.

Följ med på guidad visning! Vi berättar om Ernest och Signe Maria Thiels fascinerande liv och om deras lysande konstsamling med nordisk konst i världsklass: Carl Larsson, Anders Zorn, Bruno Liljefors och Edvard Munch. Konsten visas i bevarade interiörer från sekelskiftet 1900. I den guidade visningen tittar vi särskilt på målningar med vintermotiv.

Missa inte Vänföreningens lotteri. Vinsten är en delikatesskorg med produkter ur museibutikens och caféets sortiment.

I biljettpriset ingår fri entré till utställningarna Carl Johan De Geer – Den stora missuppfattningen och Hjalmar Söderberg och bildkonsten.

OBS: Ingen entréavgift för att besöka museibutiken

Upplev julstämning på Thielska 
Lördag-söndag 27-28 november under öppettid
Lördag–söndag 4–5 december under öppettid

Guidad visning de två första helgerna i advent
Lördag 27 november kl 14–15
Söndag 28 november kl 14–15
Lördag 4 december kl 14–15
Söndag 5 december kl 14–15

Buss nr 67, hållplats Thielska Galleriet.
Pendelbåt (SL) nr 80, avstigning "Blockhusudden"
Bilparkering 10 minuters promenad från museet.