Upplev julstämning på Thielska

Välkommen till julstämning på Thielska Galleriet!

Upplev skulpturparken i lyktors sken och njut av Café Monika Ahlbergs glögg och varma julkryddade äppelmust (om vädret tillåter).

Museibutiken är fylld med tips på julklappar och gå-bort-presenter inför stundande helger: Den vackra antologin om Thielska Galleriet (Langenskiölds förlag), väldoftande tvålar, paraply med design av konstnären Karin Larsson, anteckningsböcker, kylskåpsmagneter och brickor med motiv från samlingarna, Carl Johan De Geers handtryckta textilier (nu också det rödvita rendez-vous-tyget), kuddfodral och necessärer. I butiken finner du några av författaren Hjalmar Söderbergs älskade romaner och noveller – samt en rafflande bok med "Hjalles" schackproblem. Hjalmar Söderberg var Ernest Thiels mest trofaste vän och bodde periodvis på Thielska Galleriet.

Café Monika Ahlberg har dukat upp med hemmagjorda marmelader, julsenap, julgotter, oljor och inläggningar. Specialpris på boken Monikas Jul med "alla recept du behöver inför julen". I restaurangen erbjuds bland annat jultallrik för stora och små samt kaffe och hembakt. Vänföreningen närvarar med sitt bokbord.

Följ med på guidad visning kl 14! Vi berättar om Ernest och Signe Maria Thiels fascinerande liv och om parets lysande konstsamling med nordisk konst i världsklass: Carl Larsson, Anders Zorn, Bruno Liljefors och Edvard Munch. Konsten visas i bevarade interiörer från sekelskiftet 1900. I den guidade visningen tittar vi särskilt denna helg särskilt på målningar med vintermotiv.

Missa inte Vänföreningens lotteri där vinsten är en delikatesskorg med produkter ur museibutikens och caféets sortiment (endast swischbetalning).

I biljettpriset ingår fri entré till samlingarna med nordisk konst i världsklass samt till utställningarna Carl Johan De Geer – Den stora missuppfattningen och Hjalmar Söderberg och bildkonsten.

OBS: Ingen entréavgift för att besöka museibutiken

Upplev julstämning på Thielska 
Lördag-söndag 27-28 november under öppettid
Lördag–söndag 4–5 december under öppettid

Guidad visning de två första helgerna i advent
Lördag 27 november kl 14–15
Söndag 28 november kl 14–15
Lördag 4 december kl 14–15
Söndag 5 december kl 14–15

Buss nr 67, hållplats Thielska Galleriet.
Pendelbåt (SL) nr 80, avstigning "Blockhusudden"
Bilparkering 10 minuters promenad från museet
Ingång både från huvudingången och från sjösidan