Höstlov för barn. Vi skapar i Helga Henschens anda

Tisdag 31 oktober kl 13–15
eller
Onsdag 1 november kl 13–15

Konstnären Helga Henschen behöll sin lekfullhet och skaparglädje genom hela livet. I år skulle hon fyllt hundra och det firar Thielska Galleriet med jubileumsutställningen "Hela Helga Henschen" och med  aktiviteter för barn.

Under två dagar på höstlovet erbjuder vi barn att skapa verk i Helga Henschens anda. Dagen börjar med en visning av utställningen för att få veta mer om Helgas tankar och för att inspirera till eget skapande.

Handledare är Nora, Nathalie och Isabelle, tre gymnasieungdomar som specialiserat sig på Helga Henschens arbeten i Sundbyberg, dit en stor del av hennes verk donerades efter hennes död. Ungdomarna har även lett pysselverkstad med Helgatema i Signalfabriken, Sundbyberg.

Thielska Galleriets höstlovssatsning vänder sig till barn från 6 år och uppåt. Max 12 barn per grupp. Endast föranmälan och förskottsbetalning.

Kostnad 60 kr / barn
Bankgiro 5905-3827

Anmälan görs till
sophie.allgardh@thielskagalleriet
När du fått din anmälan bekräftad via mejl ser vi omgående fram emot din insättning.

Detta ingår
Fri entré till utställningen Hela Helga Henschen, till samlingarna, material och handledning.

Tips till medföljande vuxen
Följ gärna med på allmän visning av museet tisdag 31 oktober kl 14.00 (ingår i entréavgift). Ordinarie entré gäller för vuxna som besöker utställningen och samlingarna.

Kontaktperson: Sophie Allgårdh | sophie.allgardh@thielskagalleriet.se | 0708-45 60 87