Astrid Lindgren – från Höga visan till Luffarvisan

Välkommen till en poetisk eftermiddag med Astrid Lindgren som följeslagare! Astrid Lindgrens kärlek till lyriken är omvittnad. Hon citerade gärna sina favoritdikter i samtal med vänner och i flera av hennes böcker finns tydliga referenser till just lyriken hon läste. Skådespelaren Anita Wall framför ett urval av dessa dikter. Lena Törnqvist från Astrid Lindgren-sällskapet inleder.

Astrid Lindgren är Sveriges mest lästa och översatta författare. Genom att lyssna till dikterna hon läste och älskade, får vi också en fördjupad förståelse för hennes egna texter. Och för tidens bildningsideal. Thielska Galleriet byggdes som en hem för alla konstformer, varav lyriken var en. Ernst Thiel skrev själv lyrik och tidens författare, såsom Hjalmar Söderberg, var självklara gäster på Blockhusuddden.

Anita Wall startade sin karriär som barnskådespelare i Vår Teaters uppsättning av Pippi Långstrump. Hon har medverkat i en rad uppmärksammade föreställningar på såväl Dramaten som Stadsteatern. Dessutom har Anita Wall spelat i över 30 långfilmer.

Samtalet är gratis, men ordinarie museientré gäller. Kom gärna i god tid för en kopp kaffe med hembakt eller en läcker maträtt i Café Monika Ahlberg.