SLUTSÅLT. Författarsamtal. Ny bok om Signe Maria Thiel

ENDAST FÖRKÖP. KLICKA HÄR FÖR BILJETT

Signe Maria  (1869–1915) var fosterbarnet som på 1890-talet fick en av Sveriges rikaste män att bli handlöst förälskad och under skandalartade former skilja sig. Hon befann sig i mitten av det svenska kulturlivet och introducerade Ernest Thiel för tidens mest tongivande författare och konstnärer. Trots att Signe Maria var drivande bakom tillkomsten av Thielska Galleriet på Blockhusudden är hennes insatser höljda i dunkel. Författaren Gunilla Grahn-Hinnfors vänder på perspektivet och ger i sin biografi Sträckande sig uppåt mot ljuset äntligen Signe Maria huvudrollen.

Välkommen till ett författarsamtal med Gunilla Grahn-Hinnfors och Sophie Allgårdh, intendent Thielska Galleriet. Museet håller kvällsöppet exklusivt för detta evenemang. Begränsat antal biljetter – vi värnar om tryggheten för våra besökare.

Kl 17-18 Förfriskningar i Café Monika Ahlberg
Kl 18-19  Författarsamtal i Salongen
Boksignering | Presentation av ett utställningsrum ägnat Signe Maria Thiel

I rummet visas porträtt av Astrid Kjellberg-Juel, Carl Larsson och Edvard Munch – alla föreställande Signe Maria. I rummet presenteras även fotografier och brev samt ett par av de konstverk hon var särskilt fäst vid.

Läs mer

Författarsamtalet arrangeras i samarbete med Norstedts förlag och Judisk Kultur i Sverige.