SLUTSÅLT. Författarsamtal: Ny bok om Signe Maria Thiel

Evenemanget är slutsålt

REPRIS på begäran (Författarsamtalet ägde första gången rum den 6 oktober 2021 )

Signe Maria (1869–1915) var fosterbarnet som på 1890-talet fick en av Sveriges rikaste män att bli handlöst förälskad och under skandalartade former skilja sig. Hon befann sig i mitten av det svenska kulturlivet och introducerade Ernest Thiel för tidens mest tongivande författare och konstnärer. Trots att Signe Maria var drivande bakom tillkomsten av Thielska Galleriet på Blockhusudden har hennes insatser varit höljda i dunkel. Författaren Gunilla Grahn-Hinnfors vänder på perspektivet och ger i sin biografi Sträckande sig uppåt mot ljuset Signe Maria huvudrollen.

Välkommen till ett författarsamtal i Salongen med Gunilla Grahn-Hinnfors och intendent Sophie Allgårdh. Museet håller kvällsöppet exklusivt för detta evenemang. Vi släpper ett begränsat antal biljetter till för att värna om tryggheten för våra besökare.

I museet visas för närvarande också ett antal porträtt av Signe Maria Thiel utförda av Astrid Kjellberg-Juel, Carl Larsson och Edvard Munch. I samma rum presenteras även fotografier och brev samt några av de konstverk Signe Maria Thiel var särskilt fäst vid.

Biljetten ger fri entré till hela museet kl 12-18. I museet visas utställningen Carl Johan De Geer – Den stora missuppfattningen samt samlingen med nordisk konst från sekelskiftet 1900. Caféet håller öppet till kl 18 denna dag.

Pris: 170 kr (förköp)
Evenemanget är slutsålt

Författarsamtalet ägde första gången rum hösten 2021 och sker i samarbete med Norstedts förlag och Judisk Kultur i Sverige.

Kontakt
sophie.allgardh@thielskagalleriet.se
0708-45 60 87