En matresa i Carl och Karin Larssons värld

Boksamtal mellan Chia Jonsson, museichef Carl Larssongården, Sundborn, Elisabeth Svalin Gunnarsson, författare och Patrik Steorn, museichef Thielska Galleriet.

"En matbok - inspiration, recept och mathistoria från Sundborn” är en bok om Carl och Karin Larssons matliv. Denna kväll handlar om familjens berättelser om fester, vin och upptåg, men också vardagens enkla mat som Karin med sin blick för det vackra gjorde till en vardagsfest. Karins roliga matuppfinningar serverades sida vid sida med med rätter och matvaror från den franska byn Grez-sur- Loing där Carl och Karin möttes och bodde några år. Deras resor till andra länder och Sundborn i Dalarna där de levde gav ytterligare inspiration.

Familjens brevväxling, som boken är baserad på, bjuder på intressant kulturhistoria om mat och matvaror, tankar och händelser i smått och stort. Bokens många foton och Carls målningar öppnar dörren till Sundborns kök och matsal och inspirerar till matlagning i Carls och Karins anda.

Bokens originalrecept har inspirerat kocken och matkreatören Görgen Tidén att ge en del av dem ny kulinarisk höjd för vår tids smaklökar.

Lyssna till ett samtal mellan bokens författare Elisabeth Svalin Gunnarsson, Chia Jonsson, museichef vid Carl Larssongården i Sundborn och Patrik Steorn, museichef Thielska Galleriet. Boken finns till försäljning till specialpris denna kväll.

Ingen föranmälan, ingår i museets ordinarie entréavgift