SLUTSÅLT. En afton om Carl Larsson och August Strindberg. Medverkande: Björn Meidal, Hannes Meidal och Philip Zandén

Evenemanget är slutsålt

Förköp din biljett här

Varmt välkommen till en afton i Salongen om Carl Larsson och August Strindberg
Medverkande
Författaren och Strindbergkännaren Björn Meidal, skådespelarna Philip Zandén (Stadsteatern) och Hannes Meidal (Dramaten).
Introduktion: Sophie Allgårdh, intendent Thielska Galleriet.

Om aftonen
Björn Meidal har samlat och kommenterat den mångåriga brevväxlingen mellan August Strind­berg och Carl Larsson i en bok med titeln Käre Strix! Broder Lars! (Bakhåll förlag).

De båda giganterna flyttade runt i världen och befann sig ofta långt ifrån varandra men höll kontakt per brev. De kämpade med sina liv och med den mariga kreativiteten, i Paris och i Lund, på Kymmendö och i Grez, i Sundborn och Stockholm och Furusund. De bibehöll kontakten i framgång och motgång. De blottade sina problem, de tröstade varandra, de omväxlande skällde på varandra och lyckönskade varandra, de blev ovänner och de blev vänner igen.

Thielska Galleriet Salong framstår som den naturliga spelplatsen för att uppmärksamma författaren Björn Meidals nya bok Käre Strix! Broder Lars!  I Thielska Galleriets samlingar finns målningar av såväl Carl Larsson som August Strindberg. Om Carl Larsson var nära vän till Ernest och Signe Maria Thiel så var förhållandet till August Strindberg mer komplicerat.

Efter evenemanget: Boksignering | Förfriskningar

Ingår i biljetten
Fri entré från kl 12. Visas i museet: Samlingarna med nordisk konst från sekelskiftet 1900 i en originalinredning från tiden samt utställningen "Spegling är första steget mot konst – Tora Vega Holmström.
Begränsat antal platser. Förköp gärna din biljett för att försäkra dig om en biljett.
Förköp din biljett här

Mat och dryck
Café Monika Ahlberg håller öppet till kl 18 denna kväll.

Ta sig till Thielska Galleriet
Buss 67, pendelbåt nr 80, bil (betalparkering en kort promenad från museet), cykel.

Återköp gäller inte, men biljetten är inte personlig och det går bra att ge bort biljetten.