Thielska Galleriet deltar i Kulturarvsdagen 2022

6 september 2022

Följ med på en visning och hör mer om Ferdinand Bobergs arkitektur, den stora konstsamlingen och omgivande skulpturpark.

Söndag 11 september kl. 14-15
Visningen ingår i entréavgiften, ingen föranmälan.

Thielska Galleriet skapades åt bankiren Ernest Thiel och hans hustru Signe Maria Thiel för att vara deras hem och rymma den växande konstsamlingen. Arkitekten Ferdinand Boberg ritade huset som stod klart 1907. Galleriet var familjens hem fram till 1924 och är i stort sett bevarat i sitt ursprungliga skick. Konstsamlingen består av verk av välkända nordiska konstnärer såsom Carl Larsson, Edvard Munch, Eugène Jansson och Bruno Liljefors. I parken som omger galleriet finns skulpturer av bland andra Gustav Vigeland och Auguste Rodin.

Kulturarvsdagen arrangeras av Riksantikvarieämbetet tillsammans med lokala arrangörer i hela landet. Kulturarvsdagen ska bidra till att skapa förståelse, intresse och engagemang för kulturarv och kulturmiljöer. Arrangemanget är en del av Europarådets och Europeiska kommissionens gemensamma program European Heritage Days som årligen lockar flera miljoner besökare.

Läs mer på Riksantikvarieämbetets hemsida