Workshop för vuxna: "Vi pärlar tillsammans med Anna Lindell"

serenity

Detta datum fullsatt!

Introduktion och handledning av Anna Lindell (Tigerguld), en av Sveriges ledande pärlkonstnärer. Inga förkunskaper krävs.
Ta med läsglasögon!

Kl. 17.00
Kaffe/te och smörgås ur Monika Ahlbergs café.

Kl. 17.30
Tillsammans med Anna Lindell ser vi Thielska Galleriets aktuella utställning ”Blomma för evigt: Pärlhantverk och naturfynd”, som utgår från författaren Ragnar Levis unika samling av handgjorda blommor av glaspärlor och metalltråd från 1800-talet fram till idag.

Utställningen är formgiven av blomsterkreatören Gunnar Kaj, som under många år ansvarade för Nobelfestens blomsteruppsättningar.

Kl. 18.00–19.45
Workshop med tema blommor och natur under handledning av Anna Lindell. Vi arbetar med små glaspärlor och tunn formbar metalltråd.

Om Anna Lindell:

En av Sveriges ledande pärlkonstnärer. Hon belönades år 2013 med tredje pris i British Bead Awards för halsbandet ”Serenity”. Flera av hennes mönster är publicerade i internationella tidskrifter såsom ”Bead Magazine”och ”Perlen Poesie”. Anna Lindell ingår även i amerikanska Starman TrendSetters designteam där hon tar fram mönster för nya pärlor innan de introduceras på marknaden.

Kostnad: 200 kr.

Ingår: Kaffe och smörgås från Monika Ahlbergs café, fri entré till museet och utställningen "Blomma för evigt: pärlhantverk och naturfynd”, workshop med handledning av pärlkonstnären Anna Lindell, pärlor och metalltråd. Tänger finns att låna.

anna-lindell-1
Anna Lindell