Workshop. Gör ditt eget blomsterarrangemang med Gunnar Kaj och möt författaren Ragnar Levi

G.Kaj Amaryllis

Skapa ditt eget blomsterarrangemang inför advent och jul med Gunnar Kaj, en av Sveriges främsta blomsterkreatörer som under fjorton år ansvarade för Nobelfestens blomsteruppsättningar. Gunnar Kaj är även utbildad bildlärare på Konstfack och har många års arbete som illustratör bakom sig. Som uppvärmning inför vår workshop ger författaren Ragnar Levi oss en inspirerande och personlig visning (cirka en timme) av Thielska Galleriets aktuella utställning ”Blomma för evigt! Pärlhantverk och naturfynd”.

Utställningen utgår från hans mångåriga passion för venetianskt konsthantverk med handgjorda blommor av glaspärlor och metalltråd från 1800-talet fram till idag. Flera av Ragnar Levis koncentrerade och fantasieggande texter i utställningen anknyter också till hans bakgrund som läkare och egna upplevelser av naturens kraft och livets skörhet.

Utställningen på Thielska är formgiven av Gunnar Kaj med effektfulla tillägg av kvistar, löv och fröställningar från Djurgården.

Kaffe/te och smörgås från Monika Ahlbergs café.

Under drygt två timmar skapar vi ett par egna stämningsfulla blomsterarrangemang med blommor och naturfynd från skog och mark inför advent och julhelger. Gunnar Kaj är vår ciceron och inspiratör i denna workshop.

Max 15 personer.
Kostnad: 1500 kronor per person inklusive entré, visning, kaffe/te och smörgås från Monika Ahlgrens café, blommor och material.
Beloppet sätts in på bankgiro: 5905-3827

Anmälan sker till: sophie.allgardh@thielska-galleriet.se
Deadline för anmälan är den 30 november.
Vänligen ange ditt namn vid insättning.