Munch. Föreläsning med bokrelease, signering och förfriskningar

Munch, av Steffen Kverneland. Foto: Hans-Erik Lindbom. Munch av Steffen Kverneland. Foto: Hans-Erik Lindbom.

Klockan 15.00 föreläser serieskaparen Steffen Kverneland om sin prisbelönta seriebok ”Munch” i Munchsalen på Thielska Galleriet.

Edvard Munch (1863–1944) och hans samtid skildras på ett humoristiskt och djupt inkännande sätt i boken, som tagit författaren och tecknaren åtta år att färdigställa. Texterna utgörs främst av citat hämtade från Munch och andra dåtida kulturpersonligheter, däribland August Strindberg. Kvernelands bilder är ett slags ”visuella citat” som på ett egensinnigt sätt samtalar med och levandegör Munch och hans värld. "Munch" är ett av de mest ambitiösa projekten i nordisk seriehistoria – den liknar inget annat. Boken är redan översatt till flera språk och kommer nu också ut på svenska genom  Placebo Press. Releasen bildar upptakt till Stockholms Internationella Seriefestival (SIS) som öppnar kl 18 på Kulturhuset samma kväll.

Boken säljs till specialpris denna kväll.

Steffen Kverneland (f. 1963) är en av Norges mest framstående illustratörer och serieskapare. Munch är flerfaldigt prisbelönt i Norge, där den bl.a. har erhållit Bragepriset för bästa faktabok.

Föreläsningen är en upptakt till Stockholms Internationella Seriefestival på Kulturhuset 9–10 maj. Ingen föranmälan, fri entré till föreläsningen . Ordinarie entré till uställningarna. Eventet pågår till klockan 17.00.