Boksamtal: "Skulpturmöten på Djurgården"

Gustav Vigeland (1869–1948) Mor och barn, brons. 1907
Gustav Vigeland (1869–1948), Mor och barn (detalj), brons, 1907. Foto: Jannike Holmberg

Välkommen till boksamtal på Thielska Galleriet

Den nyutkomna boken "Skulpturmöten på Djurgården" är utgångspunkten för ett samtal mellan författaren Ingrid Hultqvist, fotografen Jannike Holmberg och museichef Patrik Steorn. Hör mer om skulpturerna och arbetet bakom den nya boken och passa på att vandra runt i museiparken.

Djurgården är med drygt sjuttio skulpturer en av landets största skulpturparker med verk av Johan Tobias Sergel, Carl Eldh, Carl Milles, Auguste Rodin, Gustav Vigeland och många fler. Några av de konsthistoriskt mest intressanta verken finns i Thielska Galleriets kuperade och muromgärdade park där också Ernest Thiels (1859–1947) urna vilar i en klippa, under Auguste Rodins skulptur "Skuggan".

Den rikt illustrerade boken presenterar Djurgårdens skulpturskatt och innehåller även en karta och förslag till skulpturpromenader. Förordet till "Skulpturmöten på Djurgården" är skrivet av Bo Nilsson, intendent på Artipelag och tidigare Djurgårdsbo. Boken är utgiven på Förlag Alexkommunikation och finns till försäljning på Thielska Galleriet.

Ett urval av bokens vackra fotografier som är tagna av Jannike Holmberg visas inne i Café Monika Ahlberg, mitt i museet.