Trogen in i döden. Bruno och Signe Liljefors konstnärsliv

Evenemanget äger rum utanför ordinarie öppettid. En länk till biljetter kommer att läggas upp här.

Välkommen till ett föredrag med Catarina Lundegårdh, författare till boken Trogen in i döden. Bruno och Signe Liljefors konstnärsliv (Carlsson bokförlag, 2019). Catarina Lundegårdh är barnbarn till Bruno och Signe Liljefors och hennes bok utgår från brevväxlingen mellan Signe och hennes väninna Alma Uggla och behandlar allt från deras barn, maken Brunos arbetsbörda till kläder och byggnadsprojekt. Genom breven får läsaren följa en levande berättelse som skildrar vardagslivet hos en av tidens främsta naturskildrare.

Signe Liljefors var konstnären Bruno Liljefors andra hustru och tillsammans fick de åtta barn. Hon var utbildad sångerska, talade flera språk och var litterärt intresserad. Hon delade också sin makes intresse för jakt.

Ernest Thiel var Liljefors viktigaste mecenat och förvärvade mer än femtio målningar av konstnären. Thiel och Liljefors delade intresset för jakt och jagade ofta tillsammans tillsammans i Stockholms skärgård.

Catarina Lundegårdh är författare, musiker och bildkonstnär med naturmotiv och porträtt som tema. Hon frilansar som musiker och pedagog inom klassisk musik. Hennes huvudinstrument är  klarinett. Catarina är bosatt i Uppsala.

Evenemanget äger run utanför ordinarie öppettid. En länk till biljettinköp kommer att läggas upp.
Tills vidare kan du anmäla dig till: sophie.allgardh@thielskagalleriet.se